Vodafone Romania a semnat un acord cu Evotracking, compania romaneasca de top

Posted by

Vodafone Romania a semnat un acord de achizitie cu Evotracking, compania romaneasca de top din domeniul IoT, printre care detine si marca EVOGPS. Infiintata in 2009, compania Evotracking este cunoscuta si specializata in implementarea de solutii telematice avansate, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala ce ofera servicii destinate administrarii flotelor auto.

Se poate spune ca portofoliul acestei companii detine peste 40 de produse de management al flotelor ce au ca scop principal si permit urmarirea si monitorizarea in timp real al autovehiculelor, analiza comportamentului soferului, controlul consumului de combustibil, dar si solutii telematice dezvoltate pentru companii din orice industrie, indiferent de tipul si dimensiunea acestora.

In prezent si Vodafone Romania ofera solutii de management al flotelor auto pentru companii de toate dimensiunile si indiferent de domeniul de activitate. Aceste servicii fiind folosite pentru monitorizarea si localizarea prin GPS a autovehiculelor. Iar doua dintre cele mai cunoscute solutii sunt:

  • Vodafone Fleet Management – solutie ce se foloseste  pentru flote auto de orice tip de marime;
  • lansata recent – Vodafone Auto Manager – prima solutie plug-and-play pe piata romaneasca si care se adreseaza companiilor cu flote de maximum zece autovehicule;

Avand in vedere ca Vodafone Romania ofera solutii IoT pentru companii inca din 2003, portofoliul de servicii al acestora raspunde la o gama extinsa de nevoi, pornind de la cele legate de administrarea flotelor auto si pana la cele telematice, adica gestionarea de la distantelor a automatelor de distributie, servici de securitate si supraveghere a cladirilor rezidentiale, dar si de birouri.

Prin urmare, Vodafone este lider global in domeniul IoT, avand in vedere ca sunt peste 63,9 milioane de SIM-uri de servicii IoT, iar acoperirea 4G in roaming este cea mai extinsa din lume incluzand 109 tari. Anumiti analisti independenti au intocmit anumite clasamente ce denota faptul ca Vodafone este lider in domeniul IoT, avand in vedere optiunile unice pe care le ofera in domeniul Internet of Things, ce utilizeaza toate tipurile de tehnologii (cloud, mobila si fixa).