Cand esti mic inveti mai repede

Posted by

Este un lucru bine stiut ca cei mici pot asimila mai rapid si mai eficient orice informatii cu care ar lua contact. In primii ani ai vietii organismul si creierul este deschis la tot ceea ce este nou asa ca este de ajuns pentru multi o singura data sa vada sau sa auda ceva pentru a le ramane in minte. De accea, parintii incearca sa ii invete pe cei mici toate lucrurile utile si importante in acesti primi ani, de aici si vorba „cei 7 ani de acasa”, care se refera la bunele maniere si nu numai.

In acesti 7 ani cel mic poate da dovada si de anumite talente in diverse domenii, asa ca este bine ca parinti sa fie atenti la aceste detalii si sa ii acorde celui mic atentia si resursele necesare pentru a se dezvolta. Printre acestea se poate numara si inotul, o activitate pe care cei mici o pot invata inca de la varsta de 3 sau 4 ani alaturi de instructori experimentati si alaturi de parinti. Unul dintre locurile in care astfel de cursuri sunt posibile, pentru cei mici dar si pentru cei mari, recomandat de catre cei de la Initiereinot.com este bazinul de inot Olimpia din Bucuresti.

Chiar daca inotul se dovedeste a nu fi o pasiune a celui mic, nu este motiv de ingrijorare si nici de a-i intrerupe cursurile, inotul oferindu-i la acea varsta numeroase avantaje pentru o dezvoltare armonioasa. Printre cele mai importante de numara intarirea sistemului imunitar si oxigenarea mai eficienta a creierului, lucruri utile si atunci cand nu suntem in apa, si care se pot face si mai usor. Ceea ce invatam sa facem in apa vom face mereu sub o anumita presiune si intr-un anumit fel, in timp ce atunci cand suntem pe pamant este mai usor. Astfel, inotul il poate ajuta pe cel mici sa isi dezvolte si alte abilitati.

In cadrul bazinului Olimpia, cursurile de inot oferite de catre cei de la Initiereinot.com sunt doar pentru copii, insa parintii ii pot insoti pe acestia si ii pot supraveghea de pe tribuna de langa bazin. Fiind un bazin olimpic, acesta dispune de toate dotarile specifice, apa fiind in continuu reciclata iar nivelul de clor este monitorizat in permanenta pentru a nu-i afecta pe cei mici. Insa, in caz de orice accident, langa bazin exista si un cabinet medical.

Inotul este si o buna modalitate de a-i dezvolta pe cei mici si pentru a-i antrena in realizarea de alte activitati si sporturi, inotul ajutandu-i sa-si perfectioneze anumite cunostinte necesare. Iar acest lucru este valabil si in cazul adultilor. Este indicat si persoanelor si copiilor aflati in perioade de recuperare dupa anumite boli sau operatii, pentru ca nu ne solicita foarte mult corpul si astfel nu vor aparea complicatii sau alte afectiuni. Este de ajuns doar sa stam in apa si sa facem miscari minime care sa ne incalzeasca muschii, nu trebuie neaparat sa inotam sau sa realizam miscari complicate. Insa mai multe delatii va poate oferi un antrenor personal pentru cursuri inot Olimpia, iar pentru a intra in contact cu unul puteti vizita oricand site-ul Initiereinot.com.