Un felinar electric

Posted by

Intotdeauna mi s-a parut ca felinarul poleieste totul intr-o lumina feerica si arunca banuti de aur fecioerei intunecate si misterioase, numita Noaptea. Flacara cuminte si securizata nu se intindea, nu se stingea si nici nu scoatea fum sau miros de gaz in exterior.

Lumina tinuta sub control valora aur fiindca fara ea, oamenii ar fi trebuit sa se aseze in pat cand se duceau gainile la culcare. Cu felinare aprinse erau intampinate moasele care veneau sa asiste la nasteri in miezul noptii si tot cu felinare examina medicul pe muribund inainte de descoperirea electricitatii.

Toate formele acestea arhaice din trecut sunt astazi reinventate de dragul parfumului arhaic al luminii. Am gasit felinarul dorit printre lustre moderne, felinarul electric pe care oricine si l-ar dori intr-o sufragerie rustica, decorata cu barne aparente, cu bar si tapet ce imita zidul sau piatra sau un fototapet cu un castel cu multe turnuri luminat de felinare in noptile de iarna.

Rustic si modern, arhaic si actual, tendinte contradictorii combinate intr-un produs original, in LUSTRA BRADFORD 49214 EGLO 1X60W.

In felinarul ce pare din argint masiv arde flacara puternica a becului cu LED garantat cel putin 5 ani. Produsul are garantia calitatii fiind marca Eglo si longevitate. Desi cantareste cu putin peste un kilogram furnizeaza o lumina puternica in sufragerie sau in dormitor si este deosebit de rezistent la vaporii de apa, la stropii de apa si la schimbarile de temperatura. Interesante in ceea ce priveste originalitatea sunt si lustrele moderne care imita fructele de padure: afinele, murele, coacazele negre, desi iti trebuie multa imaginatie sa iti dai seama cu ce se aseamana bobitele acelea unite printr-o tija.

Sunt si lustre care imita instalatiile de pom de Craciun sub forma stropilor prelungi de ploaie de lumina. Ce ai putea pune in sufragerie decat lustre moderne care sa dea un aer aparte incaperii in care iti primesti oaspetii?

In stocul magazinului sunt peste 200 de modele de lustre moderne dispuse pe cele 7 pagini ale catalogului virtual pe care le poti analiza in voie, sa faci alegerea dorita. Eu sunt nostalgica formelor si corpurilor de iluminat din trecut si mi-am cumparat lampa pe gaz, felinar clasic, fiind pregatita sa suport o lumina de calitate mai slaba, numai sa am prezentarea aceea rustica, din vremea copilariei mele.

Nici nu va imaginati cat de fericita am fost sa gasesc felinarul electric, fiindca pentru cel pe gaz gasesc greu fitilul si combustibilul, plus ca lumina este mult mai slaba. Amatorii de lustre moderne au de ales intre corpuri geometrice diferite, flori stilizate, globuri decorative ce par imbracate in dantela si set de ceainic si cesti din care se revarsa lumina.

Daca in trecut lustra era specifica sufrageriei, in prezent ea poate fi prezenta la fel de bine in dormitor sau in bucatarie.
Exista mai multa libertate stilistica in ceea ce priveste iluminatul interior sau exterior, iar din grija producatorilor fata de mediu, de economisirea energiei electrice, fata de calitatea luminii artificiale si durata mare de viata a corpurilor de iluminat am obtinut produse de profil cu adevarat revolutionare.

Acum este mult mai usor sa avem lumina din belsug, la cele mai mici pretuiri, noaptea!