Castigatorii unui concurs Microsoft sunt romani

Posted by

Printre romanii nostri exista atatia oameni talentati si inteligenti, incat vestea despre inventiile romanesti si nu numai s-a dus peste mari si tari. Si vestea despre cat de destepti sunt unii elevi romani a ajuns la urechile multor companii si firme internationale, mai ales daca dintre elevi, unii au ajuns sa lucreze chiar si in proiecte sezoniere, in strainatate.

Si pentru ca avem cu cine ne mandri, trebuie sa va spun ca trei romani talentati si optimisti au reusit o performanta si anume sa castige un concurs international, dar nu orice concurs, ci faimosul Imagine Cup a lui Microsoft. Echipa romaneasca ENTy formata din trei membri, cei trei tineri Flavia Oprea, Cristian Alexandrescu si Iulian Matesica, a castigat finala concursului Microsoft Imagine Cup, la sectiunea inovatie. Cu dispozitivul inovativ conceput de echipa, cei trei tineri au reusit sa castige competitia si dispozitivul lor este considerat revolutionar, ajutand la diagnosticarea problemelor de echilibru.

Dispozitivul creat de echipa de romani este unul de mici dimensiuni, hi-tech si urmareste echilibrul urechii interne, verificand in timp real postura coloanei vertebrale. Dupa cum a declarat insusi product developer-ul echipei si anume Flavia Oprea, Imagine Cup le-a deschis noi oportunitati in viata si a validat nu numai ideea ENTy, inovatia in sine, ci si valoarea pe care stundentii romani din IT o au. Si sunt total de acord cu ea, iar noi ne mandrim cu succesul inregistrat de cei trei tineri si, in acelasi timp, ii felicit pentru performanta.

In fiecare an, concursul organizat de Microsoft prezinta idei inovative si tehnologii create de elevi si studenti din intreaga lume, oferind sprijin pentru ideile originale si creativitate. In cadrul competitiei, mai multe echipe se prezinta in fata unui juriu format din persoane care reprezinta compania Microsoft si alti experti din industrie si sunt prezentate proiectele fiecarei echipe. Prin aceasta competitie, se ofera practic o sansa atat elevilor, cat si studentilor pasionati de tehnologie, de a-si demonstra si pune in aplicare competentele si imaginatia pentru a-si transforma ideile in realitate. Inca o data, tin sa felicit pe acesti tineri talentati, castigatorii editiei din anul acesta a Imagine Cup, Microsoft.

ICM studenti romani castigatori