Cauți un festival șmecher? FânFest 2014

Nu-s tocmai încântat de festivaluri pentru că mi se pare că sunt pline de ratați. În general încerc să evit să fiu laolaltă cu o grămadă de dobitoci. Sînt sigur că vorbesc urât acuma, dar am zis să fiu sincer. Totuși, de ceva vreme mi s-a schimbat părerea. Sau nu neapărat asta dar a început să mi se cam rupă. Iar distracția este invers proporțională cu creditul acordat înconjurului.

 

Când am văzut FânFest(11-17 august 2014) însă am fost impresionat plăcut. Adică mă gândeam să merg și încă mă mai gândesc. Din câte am înțeles, ideea festivalului este protestul împotriva proiectului de la Roșia Montană, care este și locația festivalului. Dincolo de acest aspect activist săi zicem, Fânfest e ca orice festival un prilej de distracție.

Ce mi se pare fain e că este o gamă variată de feluri de a te distra. Pe lângă muzică, festivalul aduce pentru oameni „relaxare activă”, întro „poiană de liniște, departe de agitația urbană. La adăpostul munților și al cerului senin de august, în luminișul poienilor din Roșia Montană, ne vom relaxa prin joc și ne vom provoca imaginația”. nu sună rău. mă rog. 

există ateliere de bijuterii din hârtie, slackline, corturi de masaj, zbor cu parapanta, tai chi chuan, reiki, respirație conștientă, boardgames, tras cu arcul, atelier de brățări, capoeirași percuții, hamace, tatuaje henna, astronomie și călărie.

De asemenea dacă mergi acolo te ve bucura de muzică, teatru, literatură, că cine vin niște scriitori, expoziții și proiecții de filme. Cică „te provocăm să urci pe scenă. te ține?”. În cadrul festivalului oamenii sunt încurajați să creeze alături de artiștii invitați. Bravo.

Mai multe detalii privind programul exact, cazarea, accesulși transportul, găsiți pe siteul lor, www.fânfest.ro. dar din câte am văzut pare unul dintre cele mai interesante festivaluri de la noi.