CinEd vine la Ploiesti cu trei proiectii cinematografice

Posted by

Orasul Ploiesti va gazdui anul acesta, evenimente foarte interesante si importante, care isi deschid portile atat pentru copii, cat si pentru adulti. Evenimentele sunt dedicate, practic, tuturor varstelor si in continuare, vom afla ce ne-a pregatit luna iunie a acestui an.

CinEd vine in orasul ploiestean cu 3 proiectii cinematografice dedicate elevilor din clasele I-IV a. Editia care se desfasoara in luna iunie, pe data de 9, va avea loc la Scoala Gimnaziala „Andrei Muresanu” de la adresa Str. Trotus, nr. 4. Proiectiile vor rula de la orele 10.00, fiecare dintre ele va avea o durata de 60 de minute si participarea in cadrul evenimentului va fi gratuita atat pentru elevi, cat si pentru invatatori.

Dupa terminarea fiecarei proiectii in parte, se vor purta discutii cu elevii si cu invatatorii prezenti, discutii ce tintesc filmele urmarite, pentru a se afla mesajul cinematografic si educational transmis de catre acestea, iar in cadrul CinEd invitatul special al acestei editii este criticul de film Ileana Birsan. Invitata va raspunde intrebarilor ce ii vor fi adresate si va tine dezbaterile care privesc proiectiile urmarite.

Filmele care vor fi proiectate poarta titluri frantuzesti ca „Le rentree des classes” (Prima zi de scoala), de Jaques Rozier si „Petite Lumiere”, de Alain Gomis. Primul film va infatisa povestea unui baiat, care isi arunca ghiozdanul in apele unui rau, asta in scopul de a castiga un pariu si mai departe va trece printr-o aventura, in dorinta de a-l recupera. Cel de-al doilea film va spune povestea lui Fatima, copilul care are o groaza de intrebari legate de lume.

La evenimentul cinematografic, invatatorii vor avea oportunitatea, pe langa vizionarea unor productii interesante, de a afla mai multe despre CinEd si despre ce isi propune acesta sa faca si care ii sunt scopurile principale in vederea educatiei cinematografice in scoli. Tot in scop educational, CinEd pune la dispozitie resurse diverse pentru a imbunatati calitatea educatiei.

Prin desfasurarea acestui eveniment, se doreste largirea orizontului asupra viziunii critice asupra filmului de catre copiii si tinerii din Europa, care pot avea acces la filmele care se propun atat in scoli cat si inafara acestora, in urma carora pot deveni spectatori activi, deci educati in acest sens. Diferitele categorii de filme oricum sunt la dispozitia tuturor, dar prin organizarea lui CinEd, spectrul cinematografiei capata o alta nuanta, una ce leaga cultura de educatia elevilor.

Numai in luna aprilie, acest program cu caracter educational a avut peste 20 de proiectii in 6 orase din Romania, proiectii la care au participat peste 1100 de elevi si profesori.