Locul unde citesti si esti platit

Posted by

Proiectul numit „Gandesti?” are chiar un nume sugestiv, fiind defapt o intrebare adresata noua, care iti pune mintea in functiune. Sau este o intrebare capcana, sa ii spun asa si cu siguranta toti vor fi tentati sa raspunda afirmativ, dar este mai mult decat o simpla intrebare. Acest centru de studii, cum este numit, se va deschide in Ploiesti, iar numele ONG-ului este Revo Alpin, cel care a lansat acest proiect.

Compania Revo Alpin este un ONG care aduce acest nou concept in Romania, prin infiintarea centrului unde elevii si studentii pot veni si invata si altceva decat materia care este predata in scoli si facultati. Si nu vin asa, oricum, ci sunt chiar platiti pentru timpul lor petrecut acolo, unde pot studia. Este ceva unic in tara si ceva nou faptul ca beneficiarii sunt remunerati doar pentru simplul fapt ca citesc.

Desi centrul dispune de un spatiu destul de mare, nu are momentan decat de 5000 de carti, desi poate gazdui si 10.000 de volume, iar in acest sens, ONG-ul si partenerii sai care il finanteaza au lansat o campanie prin care se vor strange carti. Campania se desfasoara la nivel national, iar pentru detalii, puteti accesa site-ul centrului „Gandesti?”.

Odata cu aceasta idee si cu dorinta ca biblioteca sa fie plina de volume de carti, Revo Alpin vrea sa ofere beneficiarilor sai bani pentru orele de lectura si anume 10 RON pentru fiecare ora petrecuta in sala de lectura, dar asta numai daca au cumulat intr-o luna minim 25 de ore. Motivatia pentru crearea acestui proiect a pornit de la faptul ca in Romania rata analfabetismului a crescut simtitor si se doreste o schimbare, iar companiile implicate in proiect il sustin si isi doresc oameni pregatiti pentru posturile libere din cadrul lor. Cu alte cuvinte, se vrea o solutionare a problemelor existente si umplerea lacunelor privitoare la cultura generala a unui individ si nu numai. Si, dupa parerea personala, este o idee cat se poate de buna, pentru ca se investesc bani direct in educatia pe care o primesc tinerii, tineri care pot incepe sa aprecieze intr-adevar o carte buna si lectura, in sine.

Pe langa sala de lectura de care dispune, centrul mai are si o cafenea unde se pot servi bauturi non-alcoolice, iar odata cu venirea temperaturilor ridicate, se va deschide si terasa. Spatiile puse la dispozitie se pot inchiria, de altfel, si pentru diverse evenimente, fiind o locatie potrivita nu numai pentru studenti si elevi, cat si pentru oamenii de afaceri, antreprenori, avocati.

gandesti ro

Revo Alpin este, dupa cum am mentionat mai sus, un ONG si atat el cat si pertenerii sai, doresc implicarea in activitati diverse si educarea membrilor sai, fiind un proiect 100% non-profit, sustinut de companii ca Gefil SA, Revo-PSI si R-Club. Locatia acestui centru se afla in zona cu tribunalul, pe strada C. T. Grigorescu, aproape de Colegiul National „Mihai Viteazul”Ploiesti.