Crizantemele și botezul copilului tău

Posted by

Botezul este o ocazie specială pentru întreaga familie. Pentru că este o zi de sărbătoare, florile nu trebuie să lipsească. Pentru a nu da greș în alegerea unor flori cu semnificație adecvată momentului, e bine să vă adresați unor florării specializate în astfel de evenimente.

În multe biserici, familia copilului botezat trebuie să aducă flori, lumânări și aranjamente florale cu care să decoreze interiorul și cristelnița. Culoarea asociată botezului este albul așa că florile precum crizantemele, trandafirii albi, crinii, gladiolele, margaretele, narcisele sau garoafele albe pot fi folosite fără probleme. Crizantemele sunt însă niște flori cu totul și cu totul speciale iar alegând niște aranjamente pentru botez cu crizanteme nu veți da greș.

Semnificația crizantemelor

Japonezii văd în desfacerea regulată a petalelor unei crizanteme un simbol al soarelui și al perfecțiunii. Confucius sugera ca aceste flori să fie folosite drept instrument de meditație. Se spune că o singură petală din această floare plină de semnificație, așezată pe fundul paharului cu vin, aduce viață lungă și fericire.

În Japonia există o sărbătoare dedicată crizantemelor numită Festivalul Fericirii. În tradiția Feng Shui crizantemele aduc veselie și fericire casei. Înțelegeți acum de ce crizantemele nu pot lipsi de la botezul copiilor. Simbol al purității, perfecțiunii și prosperității, crizantemele aduc eleganță și semnificație botezului pe care vă doriți să îl organizați. Albe, aurii sau colorate, puteți comanda aranjamente pentru botez cu crizanteme pentru ceremonia specială de la biserică și pentru petrecerea de după.

Tipuri de aranjamente cu crizanteme

Crizantemele sunt foarte versatile având culori ce variază de la pastel la vibrant. Atunci când faceți sau comandați aranjamente de botez cu crizanteme trebuie să faceți diferența între cele folosite pentru biserică și cele pentru petrecere.

Unii preoți pot insista pentru aranjamente cât mai simple și cât mai puțin colorate. Puteți atașa aranjamente de botez cu crizanteme atât lumânărilor cât și diferitelor obiecte folosite la botez dar ele trebuie să fie simple, aranjate clasic și elegant. Din crizanteme se pot construi cruci, îngerași, porumbei, inițialele copilului sau alte simboluri importante pentru familie sau biserică. Pentru petrecere puteți folosi cele mai diverse culori, forme și mărimi.
Există crizanteme minuscule sau foarte mari, colorate în violet, roșu aprins, galben sau mov. Din cele minuscule puteți face coronițe pentru fetițe sau buchețele de prins în piept pentru părinți, bunici și nași iar din cele mari puteți face aranjamente pentru mese.
Petrecerile de după botez pot include figurine florale, iepurași, fluturi, aranjamente botez crizanteme atașate unor baloane în formă de inimă sau ursuleț. Petrecerile trebuie să includă copiii așa că nu pot fi prea sobre și nici extrem de sofisticate. Cele mai multe aranjamente pentru botez pot fi oferite cadou după terminarea ceremoniei pentru că rezistă foarte mult și sunt și foarte frumoase.

Tradiții cu crizanteme

În unele țări crizantemele au un rol extrem de important în ceremonia botezului copiilor. De cele mai multe ori se oferă aranjamente cu crizanteme doar familiei. Invitații sunt „serviți” cu fire de crizanteme așezate pe tăvi după ieșirea din biserică. Uneori sunt oferite semințe de crizanteme pe care invitații le plantează în grădinile lor în cinstea familiei și a copilului proaspăt creștinat.

Semințele plantate vor inflori astfel ca amintire în cele mai diverse comunități, orașe, sate sau regiuni și vor aduce mereu aminte membrilor familiei de o zi minunată și fericită.