Cum sa incorporezi lumanarile in casa ta pentru un aranjament minunat

Posted by

Utilizate de multa lume ca un instrument de imbunatatire a decorului, insa fara idei fanteziste, lumanarile duc adesea o viata trista si lipsita de glorie, retrogradate in colturi fara lumina sau lasate intr-un sertar pentru a colecta praful luni si luni. In general, cea mai frecventa greseala este de a cumpara lumanari ieftine sau de diferite tipuri, grupandu-le apoi in decoruri de prost gust. 

Cu toate acestea, a face un decor fantastic cu ajutorul lumanarilor este o idee care s-ar putea sa iti placa. De fapt, daca sunt evaluate in mod corespunzator, lumanarile pot deveni elementul central al unor camere din casa, ajutand la imbunatatirea stilului mobilierului. Mai ales iarna, cand lumanarile sunt solutia ideala pentru incalzirea atmosferei din incaperi, oferind acea senzatie placuta a unei case cozzy!

Iata un mic ghid despre cum sa personalizam spatiile cu ajutorul lumanarilor, consolidand stilul pe care l-am ales pentru casa si, de ce nu, creand seturi originale si eficiente.

1. Creaza colturi de lumina

Pentru o seara speciala sau doar pentru a „incalzi” atmosfera, putem crea o compozitie de lumanari, care sa fie asezate pe o masuta de cafea sau pe un raft. Este foarte simplu: doar introduce cateva lumanari colorate in suporturi de diferite dimensiuni, dar de acelasi model. O versiune ieftina, la fel de creativa, este aceea de a folosi sticle de apa din sticla in loc de suporturi, dupa ce ai scos eticheta si le-ai vopsit in diferite culori. Astfel se vor crea trasee de lumina pe mai multe niveluri.

2. Ca o piesa centrala

Clasicul ramane clasic, dar intotdeauna este de mare efect. Asezarea unor lumanari intre farfurii si consumabile este cel mai bun mod de a da o nota scenica mesei. Daca preferam stilul minimalist, putem alege o lumanare maxi sau o forma totemica, care sa capteze atentia oaspetilor. Sau, putem aranja multe lumanari mici in grupuri sau in randuri ingrijite, mai ales daca masa este dreptunghiulara. Pe de alta parte, pentru mese mai vesele, putem imprastia lumanari de diferite tipuri, poate de aceeasi culoare ca fata de masa sau florile, daca exista. Candelabrele continua sa reprezinte cea mai romantica varianta, pentru a combina traditia si modernitatea.

3. In semineu, in loc de lemn

A avea un semineu in casa ta este o “avere” care nu trebuie risipita. Cu toate acestea, daca iluminarea cu lemn este complicata si nu tocmai confortabila, lumanarile ne vin in ajutor. Pentru a recrea atmosfera calda a semineului, putem alege lumanari de diferite dimensiuni si le putem aseza in interiorul semineului, acordand atentie lumanarilor mai inalte, in timp ce spre exterior asezam treptat lumanarile mai mici, creand o scala.

4. Ca elemente de design

Daca lumanarile devin piese artistice? Se intampla adesea ca lumanarile sau candelabrele sa fie adevarate sculpturi, care sa fie expuse pe mobilier sau pe masa. In aceste cazuri, este bine sa le acordam tot spatiul necesar pentru a fi protagonistele incontestabile intr-un colt al casei sau al intregii incaperi.

5. Sa delimiteze spatiile dedicate bunastarii si relaxarii

Fie ca este vorba de baie sau de un anumit colt al casei, zona de relaxare este un loc fundamental pentru bunastarea noastra. Si grija pentru noi insine “rimeaza” cu lumanari cu esente parfumate care elibereaza note de placere si relaxare. Mai mult, aprinderea lumanarilor este un adevarat ritual: in timp ce le aprindem, „stingem” gandurile negative ale zilei. Prin urmare, ne putem permite luxul de a decora oaza noastra de relaxare cu lumanari, delimitand acest loc de restul casei. Lumanarile pot fi asezate pe cada, pe chiuveta sau pe dulapuri printre parfumuri, creme si produse de ingrijire a corpului.

Tu cum iti doresti sa aranjezi lumanarile in casa ta?