Cum va fi vremea de sarbatori ?!

Din pacate, ploiestenii nu vor avea parte de zapada de craciun.

Datorita temperaturilor pozitive de duminica, 17 decembrie zapada nu s-a asternut. Cele 20 de minute in care a nins cu fulgi imensi au fost minunate. Inca din copilarie am un sentiment minunat in fiecare an cand ninge prima data. Partea carosabila cat si aleile erau umede datorita ploii de dinainte, nelasand fulgii de zapada sa formeze un strat de nea. S-a asternut un strat foarte subtire de zapada pe masini, acoperisuri si pe iarba in unele zone.

Duminica, de ajunul Craciunului, temperaturile se anunta a fi mai scazute decat cele de Craciun. Minima anuntata este de -5 grade iar maxima de 2 drade Celsius.

Luni, 25 decembrie vremea tine cu cei ce vor sa iasa in curte, la gratar. Cu o temperatura minima de -2 grade, maxima de 5 grade, cerul predominant insorit si cu sanse de ploaie 1% cu siguranta nu veti sta prea mult in casa.

Marti, 26 decembrie, a doua zi de Craciun, maxima este de 4 grade. Se pare ca vor fi precipitatii sub forma de ploaie.

Duminica, pe 31 decembrie, in ultima zi a anului 2017 vemea va fi neobisnuita pentru aceasta perioada a anului, tinand cont ca este iarna. Maxima anuntata este de 3 grade si minima de -3 cu sanse de precipitatii de 55%. Potrivit AccuWether vom avea parte de lapovita sporadica.

Luni, 1 ianuarie 2018, fata de ziua de duminica vremea va fi putin mai linistita, cerul fiind noros, cu sanse de precipitatii de 25%. Maxima este de 7 grade celsius si minima de -2 grade.

Aceasta pare a fii cea mai calda decembrie din ultimii ani. Maximele din zilele ce ne-au mai ramas pana la sosirea noului an depasesc temperatura de 0 grade celsius. Ca urmare a temperaturilor pozitive putem trage concluzia ca nu vom avea zapada in perioada sarbatorilor.

Fata de iernile din anii trecuti in care temperaturile in ziua de revelion se apropiau de -30 de grade la Ploiesti, anul acesta, iarna este mai blanda cu noi. Dar.. nu strica putina zapada.

Sarbatori fericite!