Despre calitatea fotografiilor

Posted by

Nu stiu ce am ca de la un timp nu mai imi place nimic si nu mai vreau sa mai stiu nimic. Incerc sa ma mobilizez cat pot eu de mult ca sa nu fiu nevoita sa pierd prea mult timp anapoda, Iar treburile de la birou sa se inmulteasca si mai mult decat acum. Am incercat sa-mi incarc bateriile cu energie din tot ce este frumos si ma inspira. Uneori chiar am obiceiul sa admir diverse fotografii ce ma atrag si ore in sir.

Numai ca, de curand mi-am dat seama ca aceasta minunata lume a fotografiilor e intr-o continua schimbare si cateodata imi da senzatia ca nu imi mai place nimic. Pe de alta parte, poate este si vina mea pentru ca am foarte multe asteptari de la calitatea acestora si de la oamenii care le concep. Sau poate ca este doar strict vina mea pentru ca ma documentez prea mult despre domeniile care imi plac, iar apoi privind in jurul meu imi dau seama ca nu este tocmai ceea ce eu as vrea sa gasesc.

Si desi in afara tarii sunt destui fotografi de succes, nu prea sunt incantata de operele lor. Trebuie sa recunosc faptul ca sunt din ce in ce mai putini oameni atrasi de calitatea a ceea ce fac si mai putin de numarul banilor. In ultima perioada ne-am cam obisnuit sa ne multumim cu ceea ce primim, dar daca ne-am informa mai mult probabil ca nu am mai accepta totul si vom cere schimbari majore.

Dar din pacate acest lucru nu se intampla, deoarece sunt prea putine persoanele interesate de calitate. Si uite asa ne trezim ca niciodata nu vom fi multumiti cu ceea ce primim, dar nici nu facem ceva in acest sens. Spre exemplu, eu una am gasit un fotograf nunta iasi, ce detine si realizeaza materiale foarte bune. Chiar mi-au placut fotografiile lui, cu toate ca le-am studiat un timp destul de indelungat. La un moment dat chiar m-am intrebat de ce ma atrag atat de mult fotografiile lui? Ce au acestea si nu au altele.

Poate ca s-a ocupat destul de mult si de micile detalii ale fotografiilor, pe care nu foarte multa lume le ia in serios si nu multi inteleg cat de importante sunt aceste detalii. Chiar sunt curioasa de ce sunt atat de speciale aceste fotografii, iar pentru asta o sa-mi mai rezerv ceva timp din momentele mele libere pentru a putea studia fiecare detaliu in parte a fiecarei fotografii. Sper ca de acum inainte sa gasesc mai multi oameni creativi si incantati de ceea ce fac, decat acele persoane care sunt interesate doar de bani.