Un alt tip de educatie pentru elevi

Posted by

Mi-ar fi facut foarte mare placere daca am fi vorbit despre educatia din tara noastra la superlativ, dar nu prea putem spune chiar asta. Stim foarte bine ca la noi inca mai sunt acele obiceiuri ce-l pune pe elev sa stea cu mainile la spate, sa nu puna intrebari in timp ce se explica ceva si mai mult decat atat elevii nu prea sunt lasati sa lucreze pe echipe. Cel putin aceste lucruri se intamplau pe vremea cand eu inca mai eram la scoala.

Nu pot spune ca mi-au placut acele ore de studiu, dar nici nu prea aveam o alta varianta, cel putin nu la scoala. Iar acasa totul era diferit, bunica si mama ma invatau lucruri pe care nu le-as fi invatat niciodata la scoala, iar lecturile din cartile pe care bunica le colectiona m-au ajutat enorm. Si acum imi dau seama cat de important a fost rolul acestor doua persoane.

Pe atunci nici nu se punea problema de telefoane in timpul orelor sau la scoala. Tot ce puteam face era doar sa stam cuminti, umili pe scaunele noastre, sa nu scoatem o vorba si sa ascultam invatatorul/profesorul. In prezent nu-i prea mare diferenta fata de ceea ce eu stiam. Numai ca acum este alegerea celor mici daca vor sa foloseasca tehnica si internetul in folosul lor sau nu.

Si mai mult decat atat restrictiile nu mai sunt cum erau la acele standarde ridicate. Poate si pentru ca putin cate putin mai evolueaza si sistemul nostru de invatamant. Sincer imi doresc ca lumea noastra sa se mai schimbe putin, macar in aceasta privinta a educatiei. Si pentru ca imi doresc sa va dau de gandit in legatura cu sistemul de invatamant din alte tari europene am sa va pun la dispozitie un link, care sa va arate ce inseamna procesul prin care invatatura se impleteste cu tehnologia si internetul. Ce-i drept cred ca pe la noi va mai dura ceva pana elevii vor avea parte de aceste conditii si tratamente.