Programul „Start-up Nation – Romania” a ajuns si la Ploiesti

Posted by

Programul „Start-up Nation – Romania” este dedicat viitorilor antreprenori, dar si acelor firme deschise in acest an. De altfel firmele care se pot inscrie in acest program si care pot beneficia de bani de la stat trebuie sa fii fost infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017. De asemenea trebuie sa creeze un loc de munca daca i se atribuie suma de 100 de mii de lei sau doua locuri de munca daca i se vor aloca cei 200 de mii de lei. Iar pentru a obtine acesti bani este foarte important ca locurile de munca create sa se mentina cel putin pe o perioada de 3 ani.

Ieri, pe 13 martie, anul curent, a avut loc la Ploiesti, una dintre intalnirile dintre membrii fondatori ai proiectului, Ministerul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat si tinerii antreprenori. Banii dati de catre stat pentru firmele inscrise in acest proiect vor acoperi costurile totale legate de cheltuielile eligibile ale firmelor. Astfel ca bugetul alocat de catre stat  – 500 milioanne lei, bani de la buget, pot veni in ajutorul a aproximativ 10.000 de firme mici si mijlocii, ce se pot incadra in conditiile impuse de programul „Start-up Nation”.

Pentru implementarea acestui proiect se vor aloca anual banii necesari de catre stat. Asadar putem spune ca de aici inainte vom avea parte de o explozie de joburi pe piata muncii si  mai mult decat atat rata somajului va scadea considerabil. Cel mai probabil ca la final de an se va face un bilant si ni se va spune cate noi firme s-au bucurat de acest program si cate persoane din numarul acelora de la somaj si-au putut gasi un loc de munca.