educatie-financiara

De ce este necesara educatia financiara?

Posted by

In aceasta dimineata am auzit o stire interesanta pe un post national de televiziune. Si era vorba despre putinul avut pe care il au romanii. Se pare ca am ajuns in coada Uniunii Europene cand vine vorba de pune ceva deoparte din venitul lunar pe care il avem. De fapt era vorba mai mult despre o comparatie intre simtul dezvoltat al propietatii si camacitatea noastra de a ne chibzui veniturile.

Si chiar daca la nivel european suntem recunoscuti pentru simtul nostru inascut al propietatii, la capitolul pus deoparte pentru mai tarziu suntem foarte slabuti. Iar vina noastra, a poporului, este strict legata de consum. Se pare ca ne-am obisnuit sa cheltuim mai mult decat suntem noi capabili sa producem intr-o luna si astfel datoriile si imprumuturile noastre cresc.

Iar asta se intampla pentru ca nu am avut parte de o educatie financiara si cei mai multi dintre noi nu se gandesc pe termen indelungat, ci mai degraba se bucura de tot ce au si ce nu doar pe moment. Pentru cei ce au deja aceste deprinderi nu cred ca se mai poate face ceva. In schimb daca i-am invata pe cei mici sa-si administreze banii si ar invata cum sa faca asta cu siguranta nu am mai fi tara cu cele mai multe datorii, pe care din pacate nu isi permite sa-si plateasca toate aceste datorii.

educatie-financiara
educatie-financiara

Si una peste alta cam de asta avem nevoie de acea educatie financiara de care tot auzim in ultima perioada in toate mediile de promovare. Sincera sa fiu habar nu am cand se va schimba ceva si pe la noi, insa sper ca ne vor astepta vremuri si mai bune. Dar degeaba asteptam daca cei care au puterea sa faca ceva nu fac si nu se implica in astfel de proiecte pentru a putea indrepta societatea.