micut

Cum faci un micut sa fie atras de scoala?!

Posted by

Cred ca acest articol ar trebui sa fie la indemana fiecarui parinte, in parte, mai ales ca in acest prezent tumultos, parintii nu mai au timp de petrecut cu micutii lor. Cunoastem deja toate acele motive pentru care un parinte nu isi mai poate dedica timpul copiilor si nu mai este cazul sa punctam si noi acest aspect.

Ba din contra ar fi mult mai util sa descoperiti lucruri interesante, pe care le puteti face in timpul liber, alaturi de prichindei. Trebuie sa tineti cont ca ei sunt atrasi de tot ce este nou, iar curioazitatea lor trece peste orice limita. In plus, voi ar trebui sa profitati de pe urma acestor lucruri si sa-i apropiati de scoala si de ceea ce au de invatat.

Cum puteti realiza acest lucru?

Foarte simplu – inarmati-va cu suficienta rabdare si dati dovada de foarte mult calm, daca va doriti cu adevarat sa fiti de folos celui mic.

  • inventeaza orice tip de joc din care cel mic are de inatat ceva (numere, litere, culori);
  • urmareste-i reactiile pentru a stii ce joc i-a placut mai mult;
  • ajuta-l sa faca schite, ca mai apoi sa le coloreze sau sa le picteze;

Daca incerci sa vezi lumea prin ochii micutului tau vei intelege foarte bine ce ai de facut si cum sa pui in aplicare ceea ce iti doresti. Dar asa cum am spus si mai sus ai nevoie in primul rand de timp liber, pe care sa-l dedici celor mici. Si daca esti dispus sa faci acest lucru, cu siguranta ca nu iti vor lipsi nici ideile pentru micile jocuri, din care cel mic va avea de invatat.

Iar intr-un final veti petrece momente unice si inedite alaturi de el. Momente pe care s-ar putea sa vi le amintiti exact atunci cand nu va asteptati si indiferent de ceea ce aveti de realizat nu uiati ca cei mici va vor rasplati cu zambete si fericire pentru ca va petreceti timpul cu ei.