continut neadecvat

De ce trebuie sa avem grija la continutul de pe internet?

Posted by

In ultimele zile am tot cautat informatii de pe internet cu privire la un anumit subiect pe care eu il aprofundam. Insa nu ma asteptam ca ceva sa imi atraga atentia si sa ma faca sa ma gandesc la anumite lucruri, pe care pana acum le priveam cu superficialiatate. Sau poate ca era momentul pentru mine sa am mai multa grija la ceea ce urmaresc micutii mei pe internet.

In primul rand, mi-am dat seama ca nu toate desenele animate de pe internet sunt adecvate pentru anumite varste si categorii de varsta, mai ales atunci cand vorbim de prichindei de gradinita. Iar acesta este doar unul dintre exemple, caci in realitate lucrurile sunt mult mai rele si par sa fii scapat de sub control. Ceea ce m-a socat cu adevarat a fost de fapt agresivitatea si violenta manifesta in anumite desene animate, dar si faptul ca anumite situatii agresive erau foarte bine detaliate si explicate.

Nu mi se pare normal ca aceste lucruri sa fie la indemana copiilor, mai ales ca in astfel de situatii ei nu au discernamant. Cel mai indicat ar fi ca fiecare parinte, in parte, sa fie atent la ceea ce cauta micutii si in acelasi timp sa le blocheze accesul la numite canale si de ce nu chiar programe,indiferent ca le urmaresc pe internet sau prin intermediul televizorului.

Intotdeauna am afirmat ca cel mai important lucru pentru un parinte ar trebui sa il constituie grija pentru micutul sau. Daca din copilarie il indumati pe calea cea dreapta, in mometul in care va face pasul catre adolescenta, si mai tarziu catre maturitate, toate acele schimbari nu ii vor mai provoca dezechilibre in comportamentul sau.

Insa cel mai important este sa aveti grija la ceea ce ii lasati pe cei mici sa vada, sa observe, ca mai tarziu sa-si insuseasca acele lucruri pe care le-a tiparit in minte. Partea proasta insa este aceea ca parintii din ziua de azi nu mai au timp pentru copiii lor, iar de aici cunoasteti si voi toate povestile triste.