De s-a mai facut prin Ploiesti?

Posted by

Poate ca de foarte multe ori te intrebi si tu, ca si mine, ce se mai face prin oras, ce se mai construieste, ce se modifica si ce se poate intretine? Bineinteles sunt o multime de cladiri vechi in acest oras pe care primaria ar putea sa le consolideze, sa le intretina putin si sa le dea un aer nou…, dar ne-am cam obisnuit sa auzim acelasi raspuns – nu sunt bani, nu avem autorizarile necesare, etc.

Nu stiu daca se va schimba ceva din toate aceste lucruri sau poate in timp oamenii vor decide ca vor mai multe pentru ei si nu se vor mai lasa manipulati. Cu toate astea se mai fac cateva lucruri bune si pentru cetateni. De curand am citit in ziarul Telegrama ca s-a reabilitat pasajul pietonal de la Omnia. De fapt cei care au reabilitat pasajul sunt cei de la Calliope, cei care administreaza acest pasaj.

Si chiar daca pasajul se reabiliteaza constant, el este vandalizat in scurt timp si de aceea nevoia de a intretine curatenia si aspectul pasajului isi face simtita prezenta. Pana la urma un lucru destul de important ar fi ca oamenii sa invete sa pastreze ceea ce au, mai ales dupa ce acele locuri sunt ingrijite si curatate. Ba mai mult decat atat ar trebui sa luam in calcul ca acest pasaj este in centrul orasului si ar trebui sa il mentinem si sa il pastram curat. Si poate ca aceste aspecte ar trebui sa le luam in seama nu numai pentru acest pasaj, ci pentru intreg orasul.

Cu siguranta daca am fi mai responsabili pentru faptele noastre si ne-am asuma anumite lucruri pe care le-am facut orasul nu ar arata asa de trist, posomorat, dezolant. Si am putea incepe prin a ne duce gunoaiele la cos nu asa cum fac unii dintre noi sa le lase oriunde si oricand, fara sa le pese ca au facut murdar. Probabil ca daca s-ar lua masuri mai drastice lucrurile ar sta altfel… probabil!