Ministerul Educatie pregateste cateva schimbari pentru anul scolar 2018 – 2019

Posted by

Se pare ca inceputul de an scolar 2018 – 2019 se anunta cu o oarecare schimbare, la nivel national, iar aceasta consta in comasarea unor scoli si clase. Cu toate acestea, reprezentanti Inspectoratului Scolar Judetean din Prahova spun ca profesorii si cadrele didactice titulare pe post nu vor avea de suferit.

Este bine de stiut ca anumite unitati mici de invatamant vor fi comasate, iar profesorii titulari vor fi repartizati in alte unitati de invatamant si nu vor ramane fara locul de munca. Din cauza faptului ca numarul copiilor ce urmeaza studiile in sistemul de invatamant este din ce in ce mai mic, anumite clase si scoli vor avea de suferit.

Cel putin pentru judetul Prahova vor exista cateva clase comasate, iar pentru gradinitele care se vor inchide, micutii vor fi transportati cu microbuzele scolare pana la cea mai apropiata unitate de invatamant. Confom ziarului Telegrama, Horia Toma, inspctorul general adjunct al ISJ Prahova a declarat ca niciun copil nu va avea de suferit in urma acestor decizii.

Ba mai mult decat atat se pare ca nici profesorii titulari nu vor avea parte de griji, avand in vedere, cel putin pentru judetul nostru, faptul ca aici exista un deficit de cadre didactice. Asadar chiar daca anumite clase se vor comasa, nicio parte implicata in aceasta comasare nu va avea de suferit in judetul Prahova.