Frigul nu ocoleste nici studentii de la UPG

Posted by

Se pare ca pana acum frigul nu a ocolit nici studentii din corpul E al Universitatii Petrol si Gaze din Ploiesti, acestia fiind nevoiti sa suporte frigul din laboratoare in timpul cursurilor. Nimeni nu stie cat vor mai dura lucrarile la centrala sau cand se vor termina lucrarile de abilitare din acel corp al universitatii.

Cert este faptul ca geamurile sunt deschise pe casa scarii, curentul de pe holuri se simte ca la el acasa si mai mult decat atat caloriferele functioneaza doar pe jumatate sau chiar deloc. In aceste conditii nu stiu cat mai pot suporta frigul, atat studentii cat si profesorii, din timpul cursurilor.

Si pentru ca problema se pare ca nu este una temporara si se va prelungi pe termen nedefinit, ne-am gandit la o solutie pentru bietii profesori care se chinuie sa-si tina orele la o temperatura de 9-10 grade si le recomandam o perna electrica pentru gat si spate care le-ar putea aduce putina caldura in timpul orelor de clasa.

perna-electrica

Costa doar 121 lei si probabil vor mai avea nevoie de un prelungitor de cablu electric pentru a se putea plimba la tabla sau prin clasa. Bineinteles aceasta ar putea fi foarte utila si in cazul studentilor. Si pentru ca pana acum am tot vorbit de profesori am avea o solutie si mai buna pentru acestia.

I-am sfatui sa-si aduca un inlocuitor care sa le tina cursurile asa cum face si profesorul din Japonia, Hiroshi Ishiguro, cel care si-a creat robotul dupa chipul si asemanarea sa.  Acum nu stiu daca si studentii vor fi atat de incantati sa asculte si sa ia notite la cursuri de la un robot, dar pentru unii cred ca va fi cel putin fascinant.

hiroshi-ishiguro

Cred ca pentru profesori aceasta solutie ar fi foarte interesanta, in special in aceasta perioada de criza, in care frigul isi face de cap prin o parte din salile de curs.