Nu furati copilaria micutilor

Posted by

Saptamana care tocmai a trecut am asistat poate la unul dintre cele mai proaste scenarii de pana acum. Nu am inteles sau poate ca nu vreau sa inteleg de ce anumiti parinti ii oropsesc pe micutii lor de prima si cea mai frumoasa etapa a vietii lor – copilaria.

Sunt de acord ca cei mici sa studieze artele frumoase, sportul sau mai stiu eu ce materie stiintifica, dar de aici si pana ai priva de libertatea lor de a se juca mi se pare de neconceput.

Cu totii am fost copii, iar eu recunosc cele mai frumoase amintiri le am din copilarie. Copilarie petrecuta alaturi de bunici, de copiii cu care ma intalneam la joaca, dar si de acele lucruri care ma inspirau.

In ziua de azi unii dintre parinti au devenit disperati sa-si duca odraslele la cat mai multe cursuri si lectii. E lesne de inteles ca vor sa-i puna pe ei sa faca ceea ce ei nu au reusit, dar si-au dorit. Cam asa se intampla de obicei, doar nu degeaba umbla prin targ acea vorba: „daca eu nu am reusit sa fac – te trimit pe tine sa realizez tu”.

N-as vrea ca cineva sa se supere pe mine, dar majoritatea parintilor cam asa gandesc si cam asta fac. Uita ca la un moment dat copiii nu mai au timp de joaca, de relaxare, de intalniri cu cei de varsta lor.

Nu am nimic impotriva cu studiile, dar toate sa fie in functie si de varsta, dar mai ales sa tina cont de esenta copilariei – joaca. Iar mai multe detalii veti gasi in acest clip. Cu siguranta va veti schimba opinia.