Hotelurile cu cazinouri cresc turismul

Hotelurile cu cazinouri cresc turismul

România începe să se alinieze încetul cu încetul la trendul occidental care produce o grămadă de bani în ultima vreme în turism, și anume hotelurile cazino. Pe lângă tradiționalele servicii oferite de hoteluri, cum ar fi restaurant, bar, piscine sau mobilități pentru excursii în zone cu astfel de potențial, hotelierii își dau seama că un cazino poate aduce venituri importante afacerii lor.

Situația asta nu se rezumă numai la interesul hotelierilor. Guvernele sunt interesate de progresul acestei zone și în Occidentul european și în Statele Unite de asemenea guvernele sprijină deja tipul ăsta promițător de afacere, sau mai degrabă acest stimulent pentru o afacere prosperă.

Spre exemplu, până nu demult în România existau numai 8 cazinouri licențiate de către Oficiul Național pentru Jocurile de noroc, conform site-ului turism20.ro. Totuși, pentru a încuraja acest tip de activitate în hotelurile din țara noastră, o hotărâre de guvern de la sfârșitul anului 2014 permite hotelierilor să aplice pentru o licență temporară care să legalizeze amenajarea spațiilor destinate jocurilor de noroc în cadrul complexelor turistice sau în cadrul hotelurilor.

Astfel de licențe temporare, continuă site-ul turism20.ro să informeze, au valabilitate pe o perioadă de 3 sau 6 luni. Nimic mai potrivit, s-ar putea zice, dacă luăm în considerare faptul că hotelurile oricum au activitatea cea mai fructuoasă tot în perioade determinate, de 3 sau 6 luni. Rare sunt cazurile hotelurilor care activează pe parcursul tuturor celor 12 luni ale unui an, din motive lesne de identificat.

Piețele de hoteluri cazino sunt caracterizate de cifre fantastice în statele dezvoltate, precum cele din vestul european sau cele de după ocean.  Numai anul trecut s-au învârtit în hotelurile care ofereau cazino 55 de miliarde de verzișori, în Statele Unite. Nici România nu stă prea rău la capitolul ăsta, deși este încă un domeniu neexploatat la potențial maxim. Același site de turism informează că țara noastră a avut o piața a jocurilor de noroc evaluată la peste 650 de milioane de euro.

Universitatea din Las Vegas a realizat recent un studiu asupra veniturilor cazinourilor din orașul mamă al jocurilor de noroc din SUA. Se pare că hotelurile cazino din Las Vegas au adus, în anul fiscal 2013, peste 72 de milioane de dolari către bugetul SUA. Fiecare. Asta în timp ce un hotel plictisitor din Oregon produce cam cât i-ar trebui unui hotel cazino din Las Vegas ca să își plătească angajații într-un sezon.

Jocurile de noroc devin din ce în ce mai populare și la noi, asta e clar. Oamenii cu bani se distrează într-un mediu care oferă calitate și, deși e vorba de noroc, o siguranță necesară fiecărui joc. Afacerile cu hoteluri cazino probabil s-ar potrivi foarte bine pe litoralul românesc. Stațiuni mari, precum Mamaia, ar putea atrage clienți atât din România cât și din străinătate, dacă hotelierii ar amenaja cazinouri de calitate în spațiile lor. Oamenii cu bani preferă distracția înainte de toate, și e un fapt știut că hotelurile cazino sunt un parc de distracții pentru cei care își permit astfel de escapade.

Iar pentru cei care preferă să joace în confortul și intimitatea propriei case, sit eurile de jocuri de noroc cunosc o creștere fantastică în ultimii ani. Lucrurile au evoluat considerabil de la Solitaire online sau pe Windows XP. Spre exemplu, Casino.com Romania oferă un context mai mult decât potrivit pentru împătimiții de jocuri de noroc. Pe lângă varietatea de jocuri disponibilă, incluzând poker, sloturi, black jack, ruletă, calitatea siteului te face să te simți ca într-un cazino real, redând imaginea și sunetul la un nivel înalt.

Astfel că n-ar strica o investiție pe litoral în sensul serviciilor de hoteluri cazino. După cum am văzut, ele produc o grămadă de bani, pe lângă asta reprezintă un prilej de distracție preferat de o categorie semnificativă de oameni și în al treilea rând, popularitatea lor crește din ce în ce mai vizibil și la noi în țară.

 

sursa foto: bankrollmob.com