Legenda lui Bachus si bautura minune

Posted by

O buna parte dintre noi suntem atrasi de povesti si de legende. Dar mai cu seama ne plac cel mai mult acele povesti care se lasa cu degustat de bauturi magice si care iti trezesc la viata toate simturile.

Unde poti gasi un astfel de loc de legenda din care sa te infrupti?

Inevitabil curiozitatea va da navala peste tine si vei fi tentat sa cunosti cat mai multe detalii, astfel incat sa poti lua o decizie cu privire la actiunile tale viitoare. Noi putem spune doar un singur lucru – locul magic de care va vorbeam este situat intr-o crama Prahova.

Si unde bineinteles veti gasi mai multe sortimente din ceea ce reprezinta licoarea lui Bachus. Iar pentru acele persoane care nu stiu foarte multe lucruri despre Bachus, in paragraful de mai jos am selectat, mai pe scurt, cateva detalii interesante despre legenda lui Bachus.

Legenda lui Bachus si bautura minune

Despre Bachus se spune ca s-a nascut de doua ori si ca a fost unul dintre fiii lui Zeus cu una dintre amantele sale, printesa din Theba – Semele. Bachus este considerat zeul vitei-de-vie si a vinului, avand in vedere ca a fost protejat de arsita si focul provocat de Zeus de o planta numita vita-de-vie.

Tot legenda ne mai spune ca Bachus nu a avut o viata usoara, deoarece acesta trebuia sa se ascunda in permanenta de mania zeitei Hera, cea care era de fapt si de drept sotia lui Zeus. Se mai spune ca oriunde mergea Bachus si era bine primit, acesta impartea oamenilor planta de vita-de-vie si bautura care se realiza din rodul acesteia, vinul.

Iar de aici in lungul sirului de ani i-a nastere, prin urmare, si istoria vinului. Desi aparent este greu de demonstrat de unde isi are originea vinul, acesta este considerat una dintre cele mai adorate bauturi alcoolice de catre consumatori. Cu toate acestea oricat de raspandit ar fi vinul, podgoriile de vita-de-vie nu se afla in fiecare coltisor al planetei.

Ba dimpotriva se spune ca in zonele mai calde se dezvolta foarte bine vita-de-vie ce poate da rodul, strugurii de culoare neagra, astfel incat sa se obtina acel vin de culoare a rubinului care sa-i atraga pe doritori. Cat despre zonele ceva mai reci se spune ca aici se dezvolta acele plante de vita-de-vie care dau acei struguri albi si implicit vinul alb.

Asadar nu mai este un secret de ce oamenii prefera vinul in loc de orice alta bautura. Si poate ca ar fi mult mai util pentru fiecare consumator in parte, daca ar intelege ceva mai bine arta vinului. Si cateva detalii interesante despre acestea sau cum trebuie servit si in ce momente, astfel incat sa ai parte de o experienta unica.