Oare vor disparea vreodata problemele din Sanatate?

Posted by

Ca avem probleme in sistemul de Sanatate nu mai este o necunoscuta si nici un fapt care sa ne uimeasca. Insa ceea ce mi se pare total neadecvat  pentru anul 2018 sunt situatiile extreme pe care le intampina pacientii in spitale. Zilele trecute am citit in Observatorul Prahovean cum pacientii din Spitalul Judeteam sunt nevoiti sa doarma cate doi in acelasi pat sau mai mult decat atat apartinatorii acestora sunt nevoiti sa  mearga sa achizitioneze tratamentul necesar.

Deja cunoastem aceasta situatie critica a Spitalului Judetean si stim ca nu mai sunt locuri pentru pacienti. Si cam acelasi lucru se intampla si la sectiile Spitalului Judetean din alte zone ale orasului. Cu toate asta nu trebuie sa uitam nici de comunicarea neadecvata dintre apartinatori si medici.

O alta problema cu privire la acest caz este vorba despre lipsa medicamentelor din spitale. Si daca stam sa ne gandim bine, de foarte multe ori ne punem intrebarea de ce si pentru ce mai platim contributii la sanatate catre statul roman, daca beneficiile de pe urma acestora sunt inexistente.

Tot legat de acest subiect trebuie sa amintim si de problema medicilor de familie, dar si de serviciile pe care acestia nu le mai pot oferi (cel putin cei care nu au reusit sa ajunga la un consens cu Casa de Sanatate) pacientilor.