Ce tara din Europa a interzis utilizarea telefonului in masina?

Posted by

Chiar daca pare incredibil sau nu, Franta este prima tara europeana ce interzice utilizarea telefonului mobil in masina. Iar ceea ce pare cu adevarat incredibil este faptul ca nu poti folosi telefonul nici macar daca masina ta este stationara. Cu siguranta pentru cei mai multi dintre voi, acest lucru este o prostie, avand in vedere ca nu vei putea folosi nici macar aplicatiile si softurile pentru navigare.

Pe de alta parte aceasta masura a fost luata din cauza numarului mare de accidente provocate de utilizarea smartphone-ului in timp ce oamenii sunt la volan. Totusi exceptiile de la aceasta masura sunt cele legate de faptul ca poti folosi telefonul mobil numai in cazul in care masina este implicata intr-un accident sau in cazul in care masina este stationata intr-un loc special amenajat pentru parcarea automobilelor. Chiar si asa trebuie sa iesi din masina ca sa poti vorbi la telefon.

Iar in cazul in care nu respectati legea, amenda pe care o puteti primi poate avea o valoare de aproximativ 135 de euro. Asadar daca va ganditi sau aveti de rezolvat lucruri prin Franta sau sa mergeti intr-o scurta calatorie nu uitati de aceasta lege. Lege ce interzice utilizarea telefonului in timp ce conduceti sau sunteti in masina, altfel va veti trezi cu o datorie catre statul francez de 135 de euro.

via iDevice.ro