oct. 13

De poluare nu scapam

De poluare nu scapam

Nu vreau sa mai vorbesc despre ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta, nu vreau sa mai vorbesc despre poluare, caci de cele mai multe ori am impresia ca vorbesc de una singura si nimeni nu ma asculta. Nu cred si nici nu as vrea sa ma mai gandesc daca sa mai fac poze cu ceea ce numim noi poluare, nu pentru ca sunt egoista, ci pentru ca pur si simplu am obosit sa fac asta.

Am obosit sa ma agit sa scot in evindenta lucrurile nu tocmai placute pentru a fi indreptate, am obosit sa-i ascult pe ceilalti cum doar se plang de anumite neplaceri, dar nimeni sa nu faca nimic pentru a imbunatati ceva. Si astazi nu, nu m-am hotarat sa scriu despre aerul poluat din nou, ci m-am hotarat sa vin in ajutorul acelor familii care isi doresc un aer respirabil pentru ei si apropiatilor lor.

Pentru cei interesati despre cum ar putea sa imbunatateasca aerul, calitatea aerului din caminul lor pot gasi pe digipedia.ro suficiente sfaturi si indrumari pentru un aer cat mai curat. Ceea ce este cel mai trist este faptul ca doar ne agitam in anumite medii, in special in cel virtual, dar nimeni nu este dispus sa faca ceva concret pentru imbunatatirea a ceea ce numim viata in comunitate.

De cele mai multe ori trecem pasiv pe langa cineva care arunca un ambalaj pe jos, pe trotuar, in parc sau oriunde in alta parte, dar nu la cos, acolo unde ar fi normal sa stea un ambalaj pe care nu-l folosesti. Si acesta este doar un mic exemplu din ceea ce gasiti zi d zi pe strada si pe langa care, noi toti, poate cu doar cateva excepti trecem ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si totul este perfect, minunat si normal.

Sunt multe lucruri triste de spus, despre care ar trebui ca cineva sa-si faca timp sa scrie si nu numai atat. Sunt multe lucruri pe care ar trebui sa le impiedicam, pe altele sa le imbunatatim pentru a putea avea o viata cat se poate de benefica, intr-un mediu cat se poate de normal.

  1. Ba da putem scapa doar mutandu-ne undeva…peste linia Plopeni -Baicoi !o sa va vina foarte greu cu naveta dar macar copii vostri vor fi fericiti si vor creste intr-un mediu curat (scoli sunt si acolo sa stiti si chiar bune)!

Comentariile sunt inchise.