„SuperCoders” pentru prichindei

Posted by

Vino sa iei parte la programul SuperCoders, dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani. Evenimentul va avea loc luni, pe 17 octombrie, cu incepere de la ora 14.00 si se va desfasura pana la ora 17.00 in incinta Hotelului Central. Pentru cei dornici si interesati este bine sa stiti ca locurile disponibile sunt in numar de 50, iar ele vor fi ocupate in ordinea cererilor de inscriere depuse, atelierul fiind gratuit.

In alta ordine de idei, inscrierile se vor face pana pe data de 14 octombrie, ora 14.00, pe adresa de e-mail csr@orange.ro, cu mentiunea varstei si numele copilului, dar si adultul care il va insoti. Scopul programului SuperCoders este acela de ai obisnui pe copii sa-si foloseasca timpul petrecut in fata calculatoarelor intr-un mod cat mai util pentru ei.

De aceea SuperCoders este un atelier de programare dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, ce vor fi initiati in lumea codului intr-un mod cat se poate de usor si distractiv. Tema acestei editii a acestui eveniment este „Scoala Viitorului”, tema ce isi propune sa-i invete pe cei mici sa creeze animatii, povestiri interactive, jocuri prin tehnica drag&drop, utilizand bineinteles programul SCRATCH.

In cadrul acestui program copiii vor cunoaste primii pasi de programare si logica matematica pentru a-si transforma ideile lor in creatii. Trainerii vor explica pe intelesul copiilor elementele de baza pentru limbajul de pogramare SCRATCH, iar cu ajutorul unui robotel virtual, cei mici vor putea vizita scoala viitorului, dar vor putea da noi solutii pentru protejarea mediului.

La final participantii vor putea sa-si inscrie creatiile in concursul lansat de Orange pentru COP 22 unde va fi prezentata animatia SuperCoders castigatoare.