iun. 30

Proba la matematica de la Evaluarea Nationala a fost sustinuta miercuri, 29 iunie

Proba la matematica de la Evaluarea Nationala a fost sustinuta miercuri, 29 iunie

Pentru ca probele din cadrul Evaluarii Nationale deja au inceput, elevii pregatiti si mai putin pregatiti au participat la examene, unde cunostintele acumulate in scoala generala le-au fost testate. Si cum regulamentul stabilit mentioneaza toate regulile ce trebuiesc respectate atunci cand esti in sala de examen si nu numai, elevii trebuie sa tina cont de faptul ca, odata ce sunt prezenti la evaluare, nu trebuie sa aiba asupra lor telefoane mobile si alte obiecte care nu fac scopul regulamentului deja cunoscut.

Proba la limba si literatura romana deja a fost sustinuta, iar cei care au absentat de la evaluare au depasit numarul de 80 de elevi in Prahova. Si proba la matematica a fost sustinuta si la nivel de judet, numai din Prahova au lipsit de la examen 93 de candidati. Este destul de ingrijorator din ce motive au absentat atatia candidati, dar mai ingrijorator este faptul ca unii dintre ei au reusit sa intre in examen, desi aveau asupra lor telefoane mobile. Cum a fost cazul unui elev, al carui telefon a inceput sa sune exact in timpul probei pe care o sustinea. Pentru ca telefonul este considerat unul din obiectele de fraudare ale unui examen, elevul a parasit sala, fiind eliminat din Evaluarea Nationala.

O controversa s-a creat pe fondul unui subiect dat la examen, unde nici elevii si nici parintii nu au inteles foarte bine un subiect. Chiar si unii profesori nu au inteles subiectul dat, declarand ca enuntul nu a fost formulat clar. In acest sens, exista destul de multi nemultumiti.

evaluare-nationala

Rezultatele la probele sustinute vor fi afisate pe data de 1 iulie, dupa ora 16:00, iar intre orele 16:00 – 20:00, contestatiile vor putea fi depuse. Pe data de 5 iulie, rezultatele finale for fi afisate. Este bine de stiut ca un elev va intra la liceu si pe baza notei de la admiterea la Evaluarea Nationala, mai ales ca acest examen are o pondere de 75% din media de admitere, in timp ce media de absolvire a claselor V-VIII este de un procentaj de 25%. Pe 19 iulie, prima repartitie la licee din acest an va avea loc.