iul. 4

S-au implementat noi reguli de obtinere a permisului auto

S-au implementat noi reguli de obtinere a permisului auto

Sunt foarte multi tineri si nu numai, care doresc sa obtina permisul de conducere din prima, daca se poate, dar ca idee, permisul nu se obtine atat de usor pe cat s-ar crede. Nu este necesar numai ce ai invatat, ci trebuie sa existe si acea conexiune care se creaza intre sofer si masina. Se stie ca sunt persoane care doresc sa faca scoala de soferi doar pentru ca jobul le solicita si nicidecum ca vor sa fie conducatori auto pentru ca le place sa sofeze. Iar daca nu este conexiunea despre care am mentionat, dorinta de a lua permisul din prima incercare va schimba lucrurile si cel mai probabil, examenul teoretic va fi picat. Exista destul de multi care isi doresc nespus sa devina soferi si pentru ca nu se face asa, peste noapte, dau gres la cele mai usoare intrebari, din graba, din neatentie. Cine stie?

Se pare ca aproape in fiecare an se fac schimbari in privinta obtinerii permisului auto si acest lucru este posibil sa creeze destule nemultumiri pentru cei care nu au reusit sa il obtina de la prima incercare. Si poate vor fi nemultumiri si in randul celor care au avut de gand sa faca acest pas, dar din varii motive, nu l-au facut si astazi ar trebui sa se supuna noilor reglementari. Guvernul doreste ca prin noile proceduri deja adoptate, sa simplifice obtinerea unor documente, implicit sa simplifice si efortul cetateanului de a le obtine. Totodata, si procesul de digitalizare la nivelul administratiei publice centrale va fi redus. O schimbare adusa este aceea care priveste modul in care poate fi obtinut permisul auto de catre romani. Pentru reducerea riscului de coruptie care priveste acest lucru, de a obtine permisul, un sistem de monitorizare si verificare a desfasurarii examenului va fi implementat. Proba teoretica, se pare, va fi inregistrata video, iar cea practica, atat video, cat si audio.

obtinere permis auto

Demersurile , in sensul noii hotarari asupra obtinerii permisului de conducere, sunt sustinute de parerile celor care au venit cu sugestii pe o platforma online de consultare publica. Multe pareri spun ca ar fi un lucru bun daca s-ar reduce numarul de taxe si hartii si a copiilor de pe cartea de identitate si se doreste o recunoastere a documentelor emise in format electronic care au si o semnatura electronica, bineinteles. Prin ordonanta de urgenta, Executivul deja a introdus o serie de masuri care sa reduca birocratia si sa simplifice procedura privitoare la toate documentele necesare obtinerii permisului auto.