terasa

Noi reguli pentru terasele de vara din Ploiesti

Posted by

Cred ca deja bine stiti evenimentele de sambata seara din Ploiesti si nu mai este cazul sa ma repet si eu, insa in aceasta privinta s-au luat deja cateva masuri in sedinta Consiliului Local. Sau poate ca nu evenimentele de sambata seara a fost motivul pentru care s-au petrecut aceste schimbari, ci poate din nevoia de a sublinia anumite probleme ale ploiestenilor.

Si cu toate ca o parte din consilierii locali si-au dorit sa prelungeasca programul de vara al teraselor si dupa ora 23.00, acest lucru nu a putut fi posibil. Astfel ca programul pana la ora 23.00 a fost cel convenit, stabilit si validat. In afara de acest aspect s-au mai pus si altele cu privire la validarea regulamentului teraselor si nu numai. S-au discutat diferite puncte cum ar fi:

  • regulamentul de amplasare si functionare a teraselor de vara (valabilitatea acestuia);
  • programul teraselor;
  • evitarea blocarii trotoarelor pietonale;
  • respectarea legislatiei cu privire la ordinea si linistea publica;

Remarcabil este faptul ca pentru primul punct din aceasta lista s-au restabilit anumite termene. Spre exemplu, valabilitatea regulamentului pentru amplasare si functionalitate al teraselor nu mai este de 10 ani ca in anii trecuti, ci doar 3 ani.

Pe langa asta terasele au obligativitatea sa pastreze cel putin un metru pentru trotoarul pietonal, ca sa nu mai vorbim despre respectarea legislatiei cu privire la linistea si ordinea publica. In mare regulamentul are parte de ceva schimbari, dar vom vedea cat de productive si cat de respectate vor fi aceste noi reguli din acest nou regulament pentru terase.