Rescue4x4, un proiect indraznet care merita sustinere

Posted by

Aflam azi, prin intermediul lui Zoso (vezi articolul aici), despre o un proiect foarte frumos si care merita sustinut. Este vorba despre un proiect proaspat lansat, de aproximativ 2 saptamani, prin care sunt pusi in legatura pasionatii de offroad si cei care au nevoie de ajutor, fiind ramasi pe drumuri in zapada sau in alte situatii periculoase, cand au nevoie de ajutor.

Rescue4x4 este format dintr-o comunitate de oameni frumosi, care vor sa ajute pe cei aflati in nevoie, asa ca va invitat sa vizitati intai site-ul si sa intelegeti mai bine despre ce este vorba.

Comunitatea numara deja peste 250 de membri (rescues), care s-au inscris benevol in acest proiect si majoritatea dintre ei detin masini 4×4 serios pregatite pentru situatii mai putin normale. De asemenea, pe langa acestia, s-au alaturat si peste 30 de posesori de ATV, 12 posesori de motoare enduro si 40 de persoane care pot oferi primul ajutor.

Stam si ne gandim cat de important poate fi in unele situatii sa ai la indemana un motociclist de enduro care se poate deplasa rapid in zone si locatii mai greu accesibile altor vehicule. De exemplu, prin padure. Dar pentru ca proiectul sa creasca, are nevoie sa fie sustinut de fiecare, chiar si macar cu un share la acest articol, pentru a deveni cat mai cunoscut si sa afle si altii de el.

In cazul in care cineva are nevoie de asistenta, poate intra pe site, are butonul de „Solicita asistenta”, unde poate completa numele, telefonul, judetul si alte informatii utile. Din momentul respectiv, sistemul ia locatia automat, daca poate si trimite notificari prin sms catre membri. Un astfel de sistem ar fi fost foarte util in cazul situatiei avionului cazut in Apuseni, cand poate o mana de motociclisti ar fi putut schimba soarta celor din avion.

Proiectul este non-profit, fiind practic autofinantat de o parte din membri si de asemenea de cateva parteneriate.

rescue4x4

Voi ce ziceti de acest proiect? Este un proiect bun?

One comment

Comments are closed.