Se va construi un nou bazin de inot la Ploiesti

Posted by

Daca esti pasionat de inot sau pur si simplu iti place sa inoti cand ai timp sau in timpul liber, este imposibil sa nu fi auzit de bazinele de inot sau piscinele care sunt frecventate, din orasul Ploiesti. Inotul este o activitate de recreatie si sport, care se practica in zonele de agrement amenajate sau naturale, in care bazinul permite acest lucru. Activitatea aduce satisfactii, beneficii sanatatii intrucat miscarile efectuate in apa sunt destul de solicitante pentru corp si astfel, prin inot ne relaxam si ne bucuram de apa in acelasi timp.

Pentru ca vremea deja este calda, soarele ne mangaie cu razele sale si ne imbie la a petrece mai mult timp in natura si facand activitati ce includ miscarea, o alegere buna este mersul la inot. Daca nu stii sa inoti, poti sa inveti, deci asta nu ar fi o problema.

Nu am sa enumar toate bazinele si piscinele din oras, dar voi vorbi despre complexul Vega. Acesta este situat in zona de nord a municipiului si are doua bazine, dintre care doar unul este functional. Bazinele sunt acoperite, deci aici poti inota oricand, in orice moment din an. Cladirea complexului este destul de veche si din anul 2010 a fost inclusa in patrimoniul de bunuri ale orasului Ploiesti. In prezent, se pare ca bazinul este folosit indeosebi de copii, la activitati sportive, de performanta si pentru initiere. La inceputul anului 2014 a fost initiata o sectie unde activitatea se desfasoara sub indrumarea fostei campioane mondiale la inot, doamna Tamara Costache-Boboc. Bineinteles, dupa cum bine stiti, bazinul este deschis numai la ore stabilite, fiind destinat publicului larg.

vega bazin

Chiar de curand, bazinul a fost inchis din pricina unei avarii la sistemul de alimentare cu apa, dar a fost redeschis din 12 aprilie. Chiar daca cladirea are nevoie de reparatii majore, aceasta nu ii impiedica pe ploiesteni sa aleaga inotul ca metoda recreativa. La finele acestei saptamani, adica de pe 23 pana pe 24 aprilie, la complexul Vega va avea loc Cupa „Tamara Costache”, editia a 5-a. La competitie s-au inscris peste 300 de sportivi, copii cu varstele cuprinse intre 7 si 16 ani. Aceasta editie va fi cea mai mare de pana acum.

Pentru ca vorbeam despre bazine de inot, in Ploiesti se va dechide un nou bazin, in urma unor discutii purtate intre primarul interimar al municipiului, primarul comunei Blejoi si Paulesti, aceastia putand face un parteneriat pentru a realiza constructia. Cladirea ar putea fi ridicata in imediata vecinatate a Ploiestiului, iar probleme in intretinerea sa nu vor mai fi cum se intampla cu Complexul Vega.

Deci daca sunteti dornici de miscare si de recreere, veti putea, in viitorul apropiat, sa inotati intr-un nou bazin si in conditii mult mai bune, asa ca vom astepta sa vedem noua idee pusa in practica.