Stii ce apa bei?

Posted by

Nu a fost o pura intamplare sa gasesc un videoclip ce, sincer, m-a surprins oarecum, videoclip legat de apa pe care marea majoritate obisnuieste sa o consume. Ideea clipului pleaca de la faptul ca Adrian, protagonistul pe care il veti vedea in filmulet, s-a tot intrebat ce apa sa ii dea micutei sale, intrebare ce a venit odata cu nasterea ei. Dupa cum bine se stie, atunci cand ne este sete, poate prea putin ne mai gandim la ce apa sa ne cumparam de la magazin, pentru ca consideram ca orice apa este, ea ne potoleste setea si asta este cel mai important. Daca vorbesc strict de ploiesteni, si ei obisnuiesc sa faca acelasi lucru: intra intr-un magazin, isi aleg o sticla de apa fie carbogazoasa, fie plata si platesc. Si cam atat. Pentru putini conteaza marca si ceea ce o astfel de apa din comert contine.

Filmuletul in care protagonistul Adrian Pov incearca sa ne demonstreze care apa din comert este cea mai potrivita pentru consum, este imposibil sa nu iti lase niste semne de intrebare dupa ce il vizualizezi. Daca multi ploiesteni consuma apa de la robinet, fiind ca stau la apartamente si le este cel mai la indemana, sunt si persoane care isi filtreaza apa ori o fierb, pentru a elimina impuritatile existente in aceasta. Prima data, Adrian va folosi un aparat care sa masoare impuritatile care se gasesc in apa, iar cel de-al doilea aparat va face electroliza celor 8 tipuri de apa pe care protagonistul le prezinta. Printre cele 8, veti regasi si apa de la robinet, atat de consumata de marea majoritate.

Din fiecare tip, Pov va umple paharele pana la jumatate, iar prima marca de apa este Aqua Carpatica in sticla de sticla, urmata de Aqua Carpatica in sticla de plastic, Borsec, Bucovina, Dorna, Vittel ( apa destul de scumpa de pe piata romaneasca) si Jana, asa zisa apa speciala pentru bebelusi. Surprinzator este faptul ca apa care, se pare, are cel mai mic grad de impuritati este Bucovina, se incadreaza in limita normala, iar cea care are un grad foarte ridicat, chiar periculos de mare de impuritati, este apa de la robinet. Dupa acest prim test, urmeaza si eletroliza apei, unde veti vedea ca apa din fiecare pahar se va colora. Culoarea ei este un indicator destul de clar, zic eu, a ceea ce poate sa contina fiecare in parte. Cu siguranta, veti ramane surprinsi si va va pune pe ganduri, pentru ca nu este un aspect care sa ramana neglijat, mai ales ca este vorba despre organismul nostru, despre intreaga noastra familie.

Daca pe voi, ploiestenii si nu numai, acest videoclip nu v-a convins, atunci mai urmariti-l o data si eventual, intrati si intr-un magazin sau supermarket si cititi, inainte de a cumpara, eticheta marcii de apa pe care o alegeti. Mai jos aveti si clipul lui Adrian Pov.

https://www.youtube.com/watch?v=SO3opj9J0ec