Ce nu trebuie sa consumi dimineata pe stomacul gol?

Posted by

In dimineata asta nu am avut chef sa ma ating de nici un fel de aliment si cu toata astea parca ma tenta sa merg la frigider si sa-mi iau un iaurt de acolo. De curand am citit un articol din care am descoperit de ce alimente nu trebuie sa ma ating dimineata pe stomacul gol.

Probabil aveti tentatia ca si mine sa-mi spuneti primul lucru care va trece prin minte si anume, cafeaua. Ei bine, astazi nu am sa spun nimic despre cafea, ci am sa vorbesc cu totul si cu totul despre alte alimente.

Care sunt alimentele de care nu trebuie sa te atingi dimineata cu stomacul gol?

In primul rand ar trebui sa atasez aici lista cu o parte din alimentele care nu sunt bune dimineata pentru stomacul vostru si mai apoi sa spun despre fiecare ce efecte pot avea asupra stomacului si a intregului vostru organism.

Pentru inceput alimentele de care trebuie sa te feresti dimineata sunt urmatoarele: produsele de patiserie, dulciurile, iaurtul si alte lactate fermentate, perele, rosiile, castraveti si o parte din legumele verzi, bananele, condimentele, bauturile carbogazoase reci, citricele.

Cam acestea sunt o buna parte din alimentele de care nu trebuie sa te atingi dimineata. Si pentru ca am inceput cu produsele de patiserie trebuie sa va spun ca drojdia din produse nu este buna pentru stomac, la fel se intampla si cu acei produsi de fermentatie din iaurt si alte produse lactate.

Ar mai trebui sa stii si faptul ca toate condimentele iti provoaca iritatii ale mucoasei gastrice. Pe de alta parte rosiile produce aciditate pentru stomac, iar castravetii si o parte din legumele verzi sunt bogate in aminoacizi si pot provoca arsuri la stomac si bineinteles cunoscutele dureri abdominale.

Desi stiu toate aceste lucruri inca nu ma pot abtine de la aceste mici tentatii. Si aici nu vreau sa aduc in prim plan dulciurile mai ales ca sunt unul dintre fanii acestora.

Nu stiu ce preferinte aveti voi dimineata in ceea ce priveste partea culinara, dar eu prefer cerealele si cam atat. Bineinteles astept aici provocarile voastre in ceea ce priveste meniul de dimineata.