Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa amanetezi bijuterii din metale pretioase

Posted by

Sunt persoane care, daca se lovesc de o criza financiara, vorbesc doar de cea care intervine intr-un anumit moment al vietii, criza de durata scurta de timp, gasesc ca si solutie salvatoare bine cunoscuta modalitate de amanetare a bijuteriilor catre o casa anume de amanet din oras sau din localitatea unde locuieste. Si consider ca este o idee destul de buna pentru cei aflati intr-o astfel de situatie, dar conteaza foarte mult si la ce casa de amanet va dati bijuteriile. Nu toate casele de amanet sunt de incredere.

O parte din consumatori apeleaza la nevoie la aceasta solutie si nu este o metoda de durata, asta ca si forma de imprumut pentru ca cu siguranta nu va va acoperi lacunele financiare pe o durata mare de timp. In plus, implica si anumite costuri, daca luati hotararea de a amaneta bijuterii. Acest lucru este sustinut si de comisarii de la Protectia Consumatorilor,  care avertizeaza in legatura cu aceasta metoda de imprumut care are si ea niste parti mai putin stiute, asa ca trebuie sa aveti foarte mare grija cand luati o decizie de aceasta natura.

Pentru ca in orasul Ploiesti sunt destule case de amanet unde un consumator de rand poate sa isi amaneteze bijuteriile, recomand in continuare ca inainte de a ajunge la amanet, sa stiti cu exactitate gramajul bijuteriei, cate karate are si ce metal pretios este exact. Daca bijuteria are si pietre pretioase, proprietarul bunului trebuie sa cunoasca si ce fel de pietre pretioase sunt montate, deoarece si acestea valoreaza si trebuie sa cunoasca acest lucru. Consumatorul care decide sa isi amaneteze bijuterii din metale pretioase trebuie sa tina cont nu numai de aspectele pe care deja le-am prezentat, cat si de aspecte foarte importante ca: pretul oferit pentru fiecare tip de metal pretios, comisionul perceput de casa de amanet si durata minima si maxima a acestuia si alte conditii ale contractului. In contract va fi stipulata si conditia in care bunurile amanetate pot fi recuperate. In concluzie, daca nu esti destul de bine informat, atunci sigur vei suporta si niste daune de pe urma deciziei luate, aceea de a amaneta bijuterii.

case amanet ploiesti