Un ploieștean a deschis cu scandal un club gay la Timișoara

Posted by

Clubul gay deschis de un ploieștean, Lucian Dunăreanu, în centrul Timișoarei a declanșat un scandal monstru. Vecinii sunt deranjați de zgomot și mizerie, dar și de prezența homosexualilor.

Cel mai nou club destinat comunității gay şi lesbi din Timişoara a fost inaugurat la sfârşitul lunii decembrie. Însă nici bine nu a fost deschis, că au şi început problemele. Vecinii imobilului în care funcţionează Delirio au declarat război petrecăreților. “ În fiecare week-end este nebunie, nu putem să dormim toată noaptea din cauza muzicii. Stau de 30 de ani aici dar nu mi s-a întâmplat să nu pot să dorm. Ce vor să facem, să ne mutăm de aici?”, a spus o femeie care locuieşte în imobiliul din centrul Timişoarei. Reprezentanţii Asociaţiei de proprietari susţin că le este teamă de ceea ce se poate întâmpla în clubul de la subsolul clădirii şi le este frică să nu cadă victime unor răzbunări din partea patronilor şi a celor care-l frecventează. “Nu vă închipuiţi ce este acolo. Sunt numai oameni drogaţi. Am văzut fete care făceau pe ele. Ne este pur şi simplu frică. Asociaţia de proprietari nu a fost de acord niciodată cu deschiderea acestui bar. Nu a semnat nimeni procesul verbal, dar ne-am trezit cu un executor judecătoresc, care ne-a spus că dacă barul nu se deschide în trei zile, vom fi puşi să plătim 800 de euro, contravaloarea chiriei pe lună”, a spus o altă femeie, care nu a dorit să îşi decline identitatea.
În urma numeroaselor sesizări, Poliţia Locală din Timişoara a făcut şi ea o descindere pentru a verifica dacă barul funcţionează în legalitate. “Toate actele şi autorizaţiile sunt în regulă. Au primit însă o amendă de 500 de lei, pentru depăşirea nivelului de zgomot admis, care a fost măsurat de cei de la DSP. S-a depăşit destul de mult, cu vreo 30 la sută limita admisă. Dacă această problemă va persista, iar noi vom fi chemaţi de fiecare dată să dăm amenzi, se poate cere chiar întreruperea activităţii”, a spus Dana Seracin, purtător de cuvânt la Poliţia Locală.
De cealaltă parte, proprietarul clubului, ploieșteanul Lucian Dunăreanu, consideră că este victima unor hărțuieli din partea vecinilor. “Marea lor problemă este că noi facem parte din comunitatea de LGBT. La întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei de locatari mi-au spus că au două probleme: una că se aude muzica prea tare şi cealaltă că suntem homosexuali. Pur şi simplu ne simţim hărţuiţi. Ne trimit tot felul de controale pe cap, au venit şi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară, cei de la Direcţia de Sănătate Publică, de la Mediu, de la Poliţia Locală, ba că e mizerie, ba că e gălăgie, ba că sunt şobolani… Ni se cer tot felul de documentele, chiar şi dovezi de unde cumpărăm marfa, de teama să nu fie ceva contrafăcut. Nu au ce face pentru că suntem în regulă”, a declarat Lucian Dunăreanu, patronul clubului Delirio. Mai mult, acesta susţine că se va plânge Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Clubul Delirio aparţine ploieşteanului Lucian Dunăreanu, care în anul 2011 a deschis un concept similar la Cluj, care s-a dovedit o afacere foarte bună.