Vremea trece de la o stare la alta

Posted by

Dupa cum ai putut observa si tu vineri a fost o vreme foarte urata si in acelasi timp foarte capricioasa, exact la fel cum au fost si zilele trecute si mai cu seama si astazi, cand ploaia si-a facut simtita prezenta mai mult de o jumatate de zi. Si dupa cum am putut afla de la buletinul meteo aceasta vrme schimbatoare inca mai ramane o perioada pe la noi, iar primavara se lasa asteptata.

Si probabil ca si voi ati fost la curent cu toate accidentele care s-au petrecut in aceste zile de vreme rea pe DN1, mai ales ca majoritatea dintre ele au fost filmate si distribuite pe reteaua de socializare Facebook. Cum era de asteptat si cunoascut faptul ca autoritatile au fost luate iar prin surprindere (desi au primit avertizari cu privire la vremea rea pentru a putea lua si a gasi solutii) si nu au putut face mare lucru.

Ceea ce a fost bine a  fost faptul ca vineri scolile au fost inchise in judetul nostru. Nu trebuie sa mai spunem ca lucrurile au cam luat-o razna zilele astea, dar in mod special vineri cand a nins foarte mult, iar carosabilul nu a fost curatat corespunzator si de aici si majoritatea accidentelor ce au rezultat. Unele au fost accidente destul de grave, iar altele s-au sfarsit doar cu cateva tamponari.

Iar despre faptul ca din nou nu am fost pregatiti pentru vremea rea nu trebuie sa ne mai mire acest lucru, mai ales ca in majoritatea cazurilor ne-am cam obisnuit asa. Prin urmare cei mai multi dintre noi asteapta sa vina primavara. Cel putin asa vom stii ca suntem putin mai in siguranta, chiar daca vom mai avea parte de ploi de aici inainte. Si pentru ca tot am amintit de ploi trebuie sa avem grija si la alunecarile de teren, care nu lipsesc nici din judetul nostru. Pana una alta tot ce ne ramane de facut este sa asteptam primavara cu zilele insorite.