curaj

„Ziua Curajului” in cadrul campaniei “Cine e Leul tau curajos”?

Posted by

„Ziua Curajului” a fost lansata astazi,  3 octombrie, anul curent de catre Asociatia Little People, in cadrul campaniei “Cine e Leul tau curajos”? In cadrul campaniei se vorbeste despre promovarea curajului prin intermediul povestilor despre curaj.

Asociatia Little People lupta impotriva cancerului la copii si tineri adulti, prin incurajarea si sprijinirea terapeutica a acestor pacienti, militarea continua pentru preventie prin incurajarea familiilor cu copii sau adolescenti de a merge la doctor pentru consult la orice semne ale bolii.

Acest proiect se desfasoara concomitent in 6 orase din tara: Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. De asemenea, in capitala a avut loc o conferinta de presa pe aceasta tema, in centrul de industrii creative „The Institute”, strada Stirbei Voda 104-106, Bucuresti, pentru a marca aceasta zi.

Demersul face parte din campania „Cine e Leul Tau Curajos?” in cadrul careia oamenii au fost invitati sa se implice si sa isi impartaseasca online propriile povesti despre curaj. Campania desfasurata pe site-ul www.leulcurajos.ro a reusit pana acum sa stranga multe astfel de povesti. Acestea sunt adunate si daruite ulterior copiilor din 9 centre oncologice pentru a le da forta sa-si depaseasca boala si sa se bucure de viata.

De Ziua Curajului, voluntarii organizatiei aflati in locatii din inima acestor orase vor incuraja oamenii sa isi impartaseasca propriile povesti despre curaj, in forma scrisa sau filmata, anonim, sau in mod asumat. De asemenea, copiii vor fi invitati sa deseneze ce este pentru ei Leul Curajos, simbolul campaniei, iar desenele lor vor ajunge la micutii pacienti.

Leul Curajos a devenit in scurt timp un real simbol al organizatiei, el reprezentand la inceput un simbol al programului de interventie psihosociala “Nu Mi-e Frica!” dezvoltat impreuna cu Lidl Romania. Iar mai multe informatii despre campanie, etapele ei si vedetele implicate veti afla urmarind campania pe site-ul oficial, www.leulcurajos.ro sau pe pagina de facebook a asociatiei.